Anna: “Eigenlijk is een kokendwaterkraan een hele duurzame keuze.”

Door Inez van Dijke • 31 maart 2023

Duurzame keuze

“Eigenlijk zag ik het nut niet in van zo’n alles-in-een-keukenkraan. Ik leef het liefst zo duurzaam mogelijk en houd niet van verspilling en overconsumptie. Een gewone keukenkraan en een waterkoker vond ik daarom prima. Tot ik de vele voordelen van zo’n kraan ontdekte. Ik ben vegetariër en kook graag veel verschillende groentegerechten; dat gaat met een kokendwaterkraan veel sneller en bespaart bovendien gas. Daarnaast heb ik gekozen voor een boiler die op mijn koudwaterleiding en warmwaterleiding is aangesloten. Warm water komt hierdoor direct uit de boiler en ook dat zorgt ervoor dat mijn gasverbruik lager is.

Anna: “Eigenlijk is een kokendwaterkraan een hele duurzame keuze.”

Uniek design

Ik heb specifiek gekozen voor een kokendwaterkraan van Selsiuz omdat je een brede keuze hebt als het gaat om het ontwerp. Je wilt natuurlijk wel iets wat bij je interieursmaak past. Toen ik onderzoek ging doen, viel mijn oog direct op de Selsiuz Cone Counter kraan in de kleur inox. De kraan is ontworpen door topontwerper Osiris Hertman en onderscheidt zich door de conische vormgeving van de voet van de kraan en de hendel. Minimalistisch, maar tegelijkertijd ook heel uitgesproken en eigen. En dan de kleur! Inox is nét weer wat aparter dan chroom. De kraan past echt perfect in mijn retro designkeuken.

Eenvoudige bediening

De bediening van de kraan is ook stijlvol en minimalistisch weggewerkt in mijn aanrechtblad. Voor kokend water druk je twee keer achter elkaar op de elektronische knop. Per ongeluk kokend water uit de kraan laten stromen kan dus niet – wel zo veilig als ik bezoek heb van vrienden of familieleden die niet precies weten hoe mijn nieuwe keukenkraan werkt. Ook is er een aparte knop voor gekoeld en bruisend water. De hendel rechts naast de kraan geeft koud en warm water.

Moment voor jezelf

Wat veel mensen met koffie hebben, heb ik met thee. Ik denk dat ik wel 50 soorten losse thee in mijn keukenla heb liggen, variërend van groene thee en rooibos tot heerlijke kruidentheeën. Bij sommige theeën maakt het voor de smaak écht uit hoe lang je het laat trekken. Ontzettend leuk dat ik daarmee met mijn nieuwe kokendwaterkraan vaker en meer kan experimenteren. En nu drink ik ook gewoon vaker een kop. Ik heb een drukke baan als marketingmanager bij een multinational en werk veel vanuit huis. Voorheen vond ik het moeilijk om geregeld een pauze te nemen. Te druk, geen tijd. Met mijn nieuwe Selsiuz zet ik binnen een paar seconden een dampende kop thee of bruisend water op tafel en zo gun ik mezelf  af en toe wat rust.”

Bekijk de kraan van Anna: Selsiuz Cone Counter Inox

 

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs