De 5-in-1 kraan: alleskunner in de keuken

Door Jasper Wijsman • 27 november 2020

De kokendwaterkraan is inmiddels al heel wat jaren een begrip in Nederlandse keukens. Het is dan ook wel heel praktisch; kokend water rechtstreeks uit de kraan. Maar als het gaat om de waterbehoeftes van veel huishoudens, dan is die tegenwoordig veel breder dan alleen kokend water. We gaan steeds bewuster om met voeding en we ruilen de frisdrank steeds vaker in voor water. En dus worden er koelkasten met waterdispensers aangeschaft voor lekker koel water. Of apparaten om kraanwater bruisend te maken. Maar wat als je al die soorten water, gewoon uit één en dezelfde kraan zou kunnen halen? Het kan met de 5 in 1 kraan. In dit blog maak je kennis met deze alleskunner voor in de keuken.

Wat is een 5-in-1 kraan?

Een 5-in-1 kraan is een keukenkraan die vijf functies combineert:
1. Koud water
2. Warm water
3. (Kokend) heet water
4. Gekoeld water (4 graden)
5. Bruisend water
De 5-in-1 kraan is dus met recht een alles in 1 kraan te noemen. Een luxe toevoeging aan je keuken, die ook nog eens heel veel gemak biedt. Niet alleen maak je in een handomdraai een kop thee, je verkort ook de bereidingstijd van groenten, pasta of rijst aanzienlijk. Daarnaast bespaar je flink wat ijsklontjes en flessen spa rood dankzij de gekoeld en bruisend water functie.

Hoe werkt een 5-in-1 kraan?

Een 5-in-1 kraan van Selsiuz werkt met een elektronische bediening. Naast de kraan zitten drie gekleurde knoppen in het aanrechtblad verwerkt:
• Met de blauwe knop tap je gekoeld plat water.
• De groene knop zorgt voor gekoeld bruisend water.
• De rode knop geeft kokend water. De rode knop moet twee keer snel worden ingedrukt om koken water te krijgen; een extra beveiliging om ongelukken te voorkomen.
Koud en warm water regel je zoals je gewend bent met de hendel van de kraan.

330775(02)_V0010_075_Gessi kokendwaterkraan Gun Metal met Selsiuz bedieningspaneel

CO2 cilinder voor bubbels

De 5-in-1 kraan van Selsiuz wordt geleverd met een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je 100 liter koud bruiswater uit je Selsiuz kunt tappen. Deze fles komt in je keukenkastje te staan, in de cooler naast de boiler. Zodra je merkt dat de hoeveelheid bubbels in het water afneemt, is de CO2-cilinder aan vervanging toe.

Gefilterd water

Je kunt de kraan ook van extra gezuiverd water voorzien dankzij een speciaal filter. Met dit filter haal je de laatste bacteriën en onzuiverheden uit het leidingwater en krijg je een zachtere en betere smaak. De totale capaciteit van deze filter is 2150 liter bij een hardheid van 10dH. Bij een gemiddeld verbruik hoeft het filter maar één per jaar te worden vervangen.

Maak kennis met de collectie 5-in-1 van selsiuz

Een 5-in-1 kraan is in de eerste plaats heel praktisch. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom heeft Selsiuz drie verschillende modellen 5-in-1 kranen. Zo is er voor elk keukeninterieur een passende kraan.

Gessi 5-in-1 kraan

Het Gessi model kenmerkt zich door zijn mooie grafische patronen. De slanke, ronde kraan heeft een luxe Italiaanse design en is verkrijgbaar in vier kleuren Rvs: Inox, Gold, Copper en Gun Metal.

Cone Counter 5-in-1 kraan by Osiris

Top interieurontwerper Osiris Hertman heeft exclusief voor Selsiuz twee kokendwaterkranen ontworpen. De Cone Counter kraan heeft een kenmerkende conische vormgeving. Ook deze 5 in 1 kraan is verkrijgbaar in de kleuren Inox, Gold, Copper en Gun Metal.

Selsiuz Unlimited 5-in-1 kraan

De Selsiuz Unlimited 5-in-1 kraan is verkrijgbaar met een haakse uitloop voor een stoere uitstraling, of een ronde uitloop voor een elegante uitstraling. De kraan is volledig van Rvs en beide varianten zijn verkrijgbaar in een grijze staal kleur, goud, koper en metallic zwart.

Welke 5-in-1 kraan kies jij?

Ben jij klaar voor het ultieme gemak van een Selsiuz 5-in-1 kraan? Ga dan snel op zoek naar een Selsiuz dealer bij jou in de buurt of kijk online! Wil je eerst nog wat meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe droomkeuken en alle modellen bekijken? Download dan Kookpunt magazine met de nieuwste keukentrends en inspiratie voor prachtige keukenkranen.

New call-to-action

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs