De roodgloeiende trend van de koperen kokendwaterkraan

Door Inez van Dijke • 26 januari 2018

De kopertrend heeft inmiddels het hart van veel interieur fashionista’s gewonnen. Alleen de keuken bleef tot nu toe vrij gewaard, op misschien een paar koperen pannen na. Daar voerden het koele grijs van roestvrijstaal en chroom de boventoon. Maar keukenapparatuur, kranen en spoelbakken krijgen anno 2018 steeds vaker een make-over. En dus zien we de warme kleur van koper op verschillende manieren in de keuken terugkomen.

Selsiuz Steel Copper

Eigenlijk is het gebruik van koper in de keuken niet onbekend. Koper was immers jarenlang de nummer één materiaalkeuze voor waterleidingen. Maar tegenwoordig wordt dit halfedel metaal vooral als designfeature toegepast. En dat is niet zo gek, want koper heeft een stoere, industriële look, en door de rode gloed tegelijkertijd ook een hele warme uitstraling. Deze schijnbare tegenstelling heeft als voordeel dat de Selsiuz 3-in-1 kokendwaterkraan in de kleur Copper goed is te combineren met veel andere materialen en kleuren. Hier geven we je enkele voorbeelden hoe je koper in jouw keuken kunt toepassen:

1. Ton-sur-ton

De warme tint van koper combineert prachtig met rustieke, zachte pastelkleuren en natuurlijke materialen. Met de bijbehorende koperen spoelbakken van Lanesto serie Urban kun je een prachtige ton-sur-ton look creëren.

2. Contrasterend

Koper laat zich ook goed combineren met andere metalen. Hou je van modern? Combineer koper dan met andere metaaltinten zoals staal, goud of zilver. Dit geeft je keuken een luxe maar tegelijkertijd ook een stoere en industriële uitstraling. Zoals een keuken met een robuuste koperen kraan, betonnen vloer, een achterwand van geruwd staal en zichtbare afvoerbuizen.

Hou je juist meer van de landelijke Scandinavische-look? Combineer koper dan eens met lichtgekleurd hout. Bijvoorbeeld een witte keuken, met een beukenhouten werkblad, witte metrotegels, een rvs-spoelbak en als kleuraccent een koperen kraan. Een Noordelijk interieur straalt eenvoud uit, maar heeft tegelijk een kenmerkende warme sfeer!

kokend-water-kraan-kleuren-923968-edited.jpg

Mix en match

De warme tint van koper laat zich ook prachtig combineren met rustieke, zachte basiskleuren en natuurlijke materialen. Bij neutrale kleuren zoals wit en grijs komt koper mooi uit, maar ook bij pasteltinten geeft koper een hele warme gloed in de keuken. Bij donkere kleuren, zoals donkerblauw of zwart staat koper juist weer heel chic. De schittering van het koper valt dan nog meer op waardoor je oog er automatisch naartoe wordt getrokken; een ware eyecatcher!

Meer inspiratie in ons moodboard

Van alle woontrends is koper toch wel de trend die de meeste harten laat kloppen. In de keuken is koper dan ook een welkome en een verfrissende verandering op de meer traditionele keuzes van roestvrijstaal en chroom. En doordat koper zo goed te mixen is met verschillende kleuren en diverse materialen past de Selsiuz Steel Copper rond, haaks of XL in bijna alle keukenstijlen.

Klik hier voor de verkooppunten of download onze brochure. Hierin staan naar de koperen versie van de kokendwaterkraan en ook de kleuren: Steel Gun Metal, Steel Inox, Steel Gold en Steel Chrome.

Voor meer inspiratie kun je hieronder onze moodboards downloaden.

Download de gratis moodboards

Tags: kleuren, trend, koper, Steel Copper

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs