Een ode aan de robuuste natuur

Door Inez van Dijke • 23 oktober 2023

Keukentrend 2024: Rock Nature

Donkere, warme kleuren en robuuste materialen met een natuurlijk karakter: dat is de 2024-keukentrend Rock Nature. Met deze trend omarm je de ‘wilde natuur’ door te spelen met voelbare, grove structuren en materialen zoals (natuur)steen, hout, beton en metaal. Are you ready to rock your kitchen?!

Organische vormen en contrast

Binnen Rock Nature draait alles om de natuur. Organische vormen wisselen zich af met nieuwe facetvormen en gestapelde, sculpturale elementen. Binnen deze trend mag je zeker grenzen en contrasten opzoeken. Denk aan glanzend metaal naast (onbehandeld) hout met grove nerven, aan een gladde natuursteen in combinatie met mat en ruw beton, en aan donkere en warme kleuren die er extra uitspringen door een lichtere ondergrond. En vergeet ook de rest van je huis niet. Voor een luxe beleving laat je de materialen en kleuren uit je keuken doorlopen in je hele interieur, bijvoorbeeld als wanddecoratie en in kasten en (bijzet)tafels.

moodboard rock nature klein

Spelen met natuursteen

Marmer is een absolute klassieker en geeft een bijzonder chique en exclusieve uitstraling aan je keuken. Bekende varianten zijn de sterk geaderde, witte marmersoorten zoals Calacatta en Bianco Carrara. In 2024 gaan we nóg een stapje verder en verleggen we de focus naar gekleurde marmersoorten, travertijn en onyx als luxe sfeermakers. Je kunt deze soorten toepassen als keukenblad, maar ook als achterwand. Passend bij de trend Rock Nature gaan natuurstenen achterwanden uitgesproken de hoogte in en vormen een echte blikvanger in je keuken.

Z1-212-SATURNUS(01)_V0020_052_DecorTop Saturnus Keukenblad

Een keukenblad van natuursteen is prachtig, maar ook kostbaar, licht-poreus en gevoelig voor zuren. Wil je de uitstraling zonder het gedoe? Dan kun je allereerst spelen met verschillende marmeren accessoires, zoals onderzetters, schalen, kaarsenhouders en snijplanken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een blad van kunststof of keramiek met een expressieve marmerprint. Net zo mooi als echt natuursteen en tegelijkertijd lekker praktisch.

“In 2024 gaan we nóg een stapje verder met gekleurde marmersoorten,
travertijn en onyx als luxe sfeermakers.”

Hout(look)

Hout in de keuken is weer helemaal terug van weggeweest. Omdat je het op verschillende manieren kunt bewerken, past hout goed in diverse keukenstijlen: van retro en landelijk tot industrieel en modern. En in combinatie met natuursteen, metaal of beton vormt hout een spannend en uniek contrast.

Z1.315-EIKEN-C.(01)_V0020_059_Massief-hout-Eiken-Carbon

Rock Nature-keukenkraan

Bij de Rock Nature-keukentrend horen natuurlijk ook passende (kokendwater)kranen. Selsiuz heeft een veelzijdige collectie zowel in gebruik, denk aan een 3-in-1, 4-in-1 en 5-in-1, maar ook in kleur. Wat dacht je van een klassieke chromen kraan met een organische uitloop? Of de iets mattere kleur inox? Ook de stoere kleuren zwart en gun metal passen helemaal in een Rock Nature-keuken.

Ontdek alle Selsiuz-modellen hier (PDF).

 

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs