Kies de juiste boiler voor de kokendwaterkraan in jouw huidige keuken

Door Jasper Wijsman • 27 januari 2021

Wil jij jouw oude keukenkraan vervangen door een praktische kokendwaterkraan, dan hoort daar ook een boiler bij. Net als de kraan zelf, zijn er ook verschillende boilers. Afhankelijk van de situatie in jouw keuken kun je kiezen uit 2 boilers voor kokend water en een cooler voor gekoeld en bruisend water. In dit blogartikel beschrijven we hoe je de juiste boiler kiest voor jouw huidige keuken.

Situatie 1: mijn huidige keuken heeft geen warmwaterleiding

Heb je géén warmwaterleiding in de keuken dan is de keuze eenvoudig, namelijk een Selsiuz Combi Extra boiler . Deze boiler sluit je aan op de koudwaterleiding en deze levert, net als de standaard keukenboiler, direct warm water. Het mengventiel geeft warm water door kokend water uit je boiler te mengen met koud water uit de koudwaterleiding. Je hebt met een Combi  Extra boiler de beschikking over ongeveer 8 liter warm water en bijna 4 liter kokend water.

Situatie 2: mijn huidige keuken heeft WEL een warmwaterleiding

Een warmwaterleiding naar de keuken geeft je al onbeperkt warm water.  De vraag die je jezelf moet stellen is of je het belangrijk vindt dat er direct warm water beschikbaar is in de keuken. Dat kan namelijk soms best lang duren als jouw cv ketel  verder weg staat geïnstalleerd. Onderstaande twee opties zijn de beste oplossing voor deze situatie:

optie 1. Kokend water en onbeperkt direct warm water

Als de afstand tussen de cv ketel en de keukenkraan groot is, kan het best lang duren voordat je warm water in de keuken hebt. Vind je dit vervelend dan is het verstandig om een Selsiuz Combi Extra boiler te installeren. Deze zorgt ervoor dat je direct warm water hebt en er ook geen waterverlies is voordat het warme water bij je kraan aankomt. Door de aansluiting op de warmwaterleiding heb je bovendien de beschikking over onbeperkt warm water.

optie 2. Alleen kokend water

Een Selsiuz Single boiler levert alleen kokend water. Dat is voor jou een goede keuze als je geen warm water nodig hebt of het warme water nu al snel uit je keukenkraan komt.

Titanium boiler

Bij de titanium boiler is het waterreservoir gemaakt van Titanium. Titanium is een zeer sterk, licht en corrosiebestendig materiaal, daarnaast is het bestand tegen extreme temperatuurschommelingen. Niet voor niets wordt dit metaal veel toegepast in de vliegtuigindustrie en voor medische toepassingen. Een ander voordeel van titanium is dat kalk niet goed aan dit materiaal hecht Door de slechte hechting van kalk en de hoge
corrosiebestendigheid is bij deze boiler een filter niet verplicht bij een hardheid boven 10dH. Uiteraard kan een filter wel toegepast worden voor smaakverbetering en voor het filteren van andere stoffen uit het water.

Cooler

Voor gekoeld, bruisend en gefilterd water is er een cooler welke naast de boiler geplaatst wordt. De cooler kan met elke boiler gecombineerd worden maar werkt alleen in combinatie met een Selsiuz 5-in-1 kraan 

Garantie

Op de Selsiuz boiler wordt standaard twee jaar garantie gegeven. Na registratie wordt dit automatisch verlengd naar 3 jaar. De titanium boiler heeft 5 jaar garantie op corrosie van de boiler.

Keuzehulp: Selsiuz boiler kiezen

Om het je nog makkelijker te maken, kun je ook onze keuzehulp gebruiken en ontdek je snel welke boiler geschikt is in jouw situatie. Deze keuzehulp kun je ook gebruiken als je een boiler zoekt voor een kokendwaterkraan in je nieuwe keuken. Ontdek jouw persoonlijke boilerkeuze en vraag de keuzehulp aan zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

New Call-to-action

Tags: Zelf installeren, boiler

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs