Kies de juiste boiler voor de kokendwaterkraan in jouw huidige keuken

Door Jasper Wijsman • 6 maart 2018

Wil jij jouw oude keukenkraan vervangen door een praktische 3-in-1 kokendwaterkraan, dan hoort daar ook een boiler bij. Net als de kraan zelf, zijn er ook verschillende boilers. Afhankelijk van de situatie in jouw keuken kun je kiezen uit 3 boilers. In dit blogartikel beschrijven we hoe je de juiste boiler kiest voor jouw huidige keuken.

Situatie 1: mijn huidige keuken heeft geen warmwaterleiding

Heb je géén warmwaterleiding in de keuken dan is de keuze eenvoudig, namelijk een Combi boiler. Deze boiler sluit je aan op de koudwaterleiding en deze levert, net als de keukenboiler (of close-in boiler), direct warm water. Een Combi boiler maakt warm water door kokend water uit je boiler te mengen met koud water uit de koudwaterleiding. Je hebt met een Combi boiler de beschikking over ongeveer 8 liter warm water en bijna 4 liter kokend water.

Situatie 2: mijn huidige keuken heeft een warmwaterleiding

Een warmwaterleiding naar de keuken geeft je al onbeperkt warm water. In principe is elke boiler dan geschikt. De vraag die je jezelf moet stellen is of je het belangrijk vindt dat er direct warm water beschikbaar is in de keuken. Dat kan namelijk soms best lang duren als jouw cv ketel op zolder staat. Je hebt drie opties:

optie 1. Kokend water en onbeperkt direct warm water

Als de afstand tussen de cv ketel en de keukenkraan groot is, kan het best lang duren voordat je warm water in de keuken hebt. Vind je dit vervelend dan is het verstandig om een Selsiuz Combi Extra boiler te installeren. Deze zorgt ervoor dat je direct warm water hebt en er ook geen waterverlies is voordat het warme water bij je kraan aankomt. Door de aansluiting van Combi Extra boiler op de warmwaterleiding heb je bovendien de beschikking over onbeperkt warm water.

optie 2. Kokend water en direct warm water

Net als de Combi Extra boiler levert de Combi boiler direct warm water. Zodra de zeven liter warm water op is zal de boiler in ongeveer 18 minuten weer over warm en kokend water kunnen beschikken. Deze boiler is ook geschikt als je geen warm waterleiding in je keuken hebt.

optie 3. Alleen kokend water

Een Single boiler levert alleen kokend water. Dat is voor jou een goede keuze als je geen warm water nodig hebt of het warme water nu al snel uit je keukenkraan komt.

Keuzehulp: Selsiuz boiler kiezen

Om het je nog makkelijker te maken, kun je ook onze keuzehulp gebruiken en ontdek je snel welke boiler geschikt is in jouw situatie. Deze keuzehulp kun je ook gebruiken als je een boiler zoekt voor een kokendwaterkraan in je nieuwe keuken. Ontdek jouw persoonlijke boilerkeuze en ontvang de keuzehulp in je mailbox zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Download de gratis keuzehulp

Tags: Zelf installeren, boiler

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs