Kijkje in de keuken van Femke Zwaan van Catchii

Door Femke Zwaan • 13 maart 2020

“Toen we besloten te verhuizen, stond een kokend waterkraan hoog op mijn verlanglijstje, vertelt Femke Zwaan. Ik wist natuurlijk al dat het superhandig is om zo’n 3-in-1 kraan in je keuken te hebben, maar het was vooral het ontwerp van deze kraan waar ik voor viel. Want als ontwerpster kijk ik altijd eerst met een designoog naar dingen.”En Femke kan het weten, want ze is flink naam aan het maken in de Dutch Design wereld met haar serviesmerk Catchii Homeware. Haar kleurrijke handbeschilderde servies zijn kleine kunstwerken voor op de tafel. Voor de ontwerpen laat ze zich inspireren door de natuur en haar reizen en er zit altijd een verrassingselement is. Zo lopen de designs van het ene op het andere bord door. Leg je de borden op een rijtje, dan krijg je een heel speels geheel.

Welke Selsiuz past bij Femke?
“Mijn keuken is een weerspiegeling van mijn stijl. Ik hou van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en van warme tinten. De kleuren okergeel, bruin en mosgroen zie je telkens terugkomen in het interieur. De kokend waterkraan moest dus binnen dit kleurenpalet passen. Vandaar dat we gekozen hebben voor Selsiuz Gold (model haaks). Een strakke kraan met een finish van mat-goud, die eigenlijk meer richting messing neigt. Als visuele tegenhanger van de warme kraankleur namen we een spoelbak (Lanesto) in de koele en stoere Gun Metal kleur. Juist dit spannende contrast zorgt voor één mooi geheel. Een echte blikvanger in onze keuken.

Meer ruimte op het aanrecht
Selsiuz Gold is niet alleen mooi om naar te kijken, de kraan heeft ook duidelijk zeer praktische kanten. “Zo wilden we minder apparaten in de keuken en met de komst van de Selsiuz hoeft de waterkoker niet meer op het aanrecht te staan. We hebben nu meer ruimte op het aanrecht. Hetzelfde geldt voor het handige ingebouwde zeeppompje. Ook dat scheelt weer ruimte! “

Veilig
“Met kokend water moet je natuurlijk altijd zorgvuldig omgaan, zeker als je kinderen hebt, vertelt Femke verder. “Gelukkig komt het kokend water met een rustige straal uit de kraan en spettert niet. Dat vond ik een belangrijk voordeel ten opzichte van andere kokend waterkranen. Ook zit er een beveiliging op zodat de kinderen niet zomaar de kokend waterfunctie kunnen aanzetten.”

New call-to-action

Tags: Steel Gold

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs