Thuis koken, klussen en stylen met Selsiuz

Door Inez van Dijke • 9 juni 2020

Thuis zijn, thuis werken, thuis lesgeven, thuis sporten, in deze tijd gebeurt het allemaal thuis. Meer dan ooit is onze blik binnenshuis gericht en kijken we door een nieuwe bril. En dan zie je ineens dat de plinten een likje verf kunnen gebruiken, of dat die kale hoek in je woonkamer zou opknappen van wat groen of hoe handig het zou zijn als je een kokend waterkraan in je keuken had.

Een ding is zeker. Ben je meer thuis dan normaal dan ontwaakt de interieur stylist, de klusser en de chef-kok. Ook in jou.

Lekker thuis klussen

Nederlanders kunnen slecht stilzitten en grijpen nu de kans om het (t)huis een extra opknap- of opfleurbeurt te geven. Uit diverse cijfers blijkt dat we massaal aan het klussen zijn geslagen. De omzet voor bouwmarkten is zelfs hoger dan de week van Hemelvaartsdag, doorgaans de week waarin Nederlanders massaal naar bouwmarkten trekken voor klusjes in en rond het huis. En die klussen variëren van randen kitten, losse deurklinken vastzetten, kabels wegwerken, plinten verven, rookmelders ophangen tot het vervangen van de oude keukenkraan.

Vervang je keukenkraan door een Selsiuz 3-in-1 keukenkraan

De huidige keukenkraan upgraden naar een kokend waterkraan is erg populair. Logisch, want wie wil er nu wachten op kokend water als dat niet hoeft. En met de kokend waterkraan is dat voorgoed verleden tijd. Deze kraan werkt met een boiler onder het aanrecht waardoor hij binnen een paar seconden al kokend water geeft. Erg handig wanneer je weinig tijd (of geduld) hebt om te koken. Denk maar eens aan het koken van aardappelen, pasta of groente. Daarnaast gaat de kokend waterkraan zuiniger om met water. Je gebruikt niet meer liters uit de waterkoker, maar tapt telkens een afgepaste hoeveelheid water. Of het nu voor een kopje thee of pastawater is. En wees gerust, de kraan is zo beveiligd dat jij (of je kind) er onmogelijk aan kunnen branden.

Selsiuz XL

Zelf installeren of laten installeren

Ben je een ervaren klusser dan  kun jij de Selsiuz en de bijbehorende boiler zelf bij jou thuis installeren. De kokendwaterkraan wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatiemateriaal. En daarvoor heb je niet meer nodig dan een steeksleutel en een ijzerzaag. We hebben een uitgebreide handleiding en installatievideo beschikbaar. Kortom, een kokendwaterkraan zelf installeren is  niet heel moeilijk. Met deze checklist en een goede handleiding heb jij binnen 2 uur ook een Selsiuz 3-in-1 in jouw keuken. Voor een compleet overzicht van alle (online) verkooppunten kijk je hier.

Wil je liever de zekerheid van een professionele installatie dan kun je ook een afspraak maken met onze ervaren installateurs.

Ontwaak je inner stylist met Selsiuz

Iedereen verlangt naar sfeer en warmte in huis. Ook in de keuken die steeds vaker de centrale verzamelplek is in huis. Maak de innerlijke interieur stylist in je wakker en ontdek hoe een kleine restyling van je keuken wonderen kan doen. Hoe je begint? Ga in je keuken staan en laat het interieur eens goed op je inwerken. Kijk naar je keukenkasten, je aanrecht, je kraan. Zo kom je er snel achter wat je aan de keuken kan toevoegen en of er iets mist qua warmte en sfeer. Haal alles van zijn plek en begin dan weer opnieuw met inrichten. Beoordeel nu of je iets kunt weglaten of juist kunt toevoegen. Of bekijk de keukentrends 2021 voor inspiratie!

New call-to-action

Geef kleur aan je keuken met een kraan in metallic look

Met verf en een kwast kun je al snel een nieuwe look en feel creëren. Door bijvoorbeeld de wanden of keukenkasten een ander kleurtje te verven. Van wit naar de trendkleur van 2020 Tranquil Dawn. Deze nieuwe kleur valt het best te omschrijven als lichtgrijs met een groen tintje. Of zoals Flexa uitlegt: het moment dat de zon opkomt en alles nog ongerept is, met de mist zo boven de weilanden.

Maar je kunt ook iets verrassends doen zoals je (kokend) waterkraan een ander kleurtje geven. Gekleurde keukenkranen zijn tegenwoordig helemaal ‘on trend’ en bij Selsiuz kun je kiezen uit 10 modellen en 6 kleuren waaronder metallics zoals Gun Metal, Gold en Copper. Ben je nieuwsgierig dan kun je alvast een kijkje nemen in onze nieuwe brochure. En wil je nog een stapje verder en je kokend water kraan laten matchen met de spoelbak, dan kan dat ook. Alle modellen zijn prachtig te combineren met de Lanesto Urban spoelbakken.

Thuis uit eten

En heb jij de keuken wat extra liefde gegeven, geef de liefde dan door aan je huisgenoten. Liefde gaat immers door de maag. De populariteit van koken en bakken is de laatste tijd enorm toegenomen. Of wellicht is het tijd voor een nieuwe hobby. Aan de hand van online filmpjes hoeft dit helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Wist je dat de kokendwaterkraan je beste koksmaatje kan zijn? Danny Jansen, chef van 24kitchen, heeft voor ons de Selsiuz uitgebreid getest en tal van recepten ontwikkeld om supersnel heerlijke gerechten op tafel te zetten.  De receptenfilmpjes laten je stap voor stap zien hoe je deze gerechten vandaag nog op tafel tovert. Deze en vele andere recepten kun je vinden op onze receptenpagina.

 

 

Tags: Kokendwaterkraan, Selsiuz

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs