Kokendwaterkraan Selsiuz in Heel Holland Bakt

Door Ben van Elk • 23 januari 2019

Heel Holland Bakt is ook dit jaar weer het kijkcijferkanon van NPO 1 met wekelijks meer dan 1,7 miljoen kijkers. Voor wie het programma nog niet kent, hier nog even een korte toelichting. In Heel Holland Bakt wordt acht weken lang gezocht naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Tien gepassioneerde amateurbakkers nemen het tegen elkaar op en worden getest door een professionele jury op alle mogelijke disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart. De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden. Een humoristisch kwinkslag wordt verzorgd door komiek André van Duin.

Selsiuz belangrijk ingrediënt

In het programma hebben de kandidaten de beschikking over alle mogelijke professionele keukenapparatuur en -accessoires, inclusief onze kokendwaterkraan Selsiuz Steel Copper. Zij maken veelvuldig gebruik van deze handige kraan, omdat instant kokend water veel tijdswinst oplevert. En dat is belangrijk in deze wedstrijd waar de bakprestaties telkens binnen een bepaalde tijdslimiet geleverd moeten worden. Hier alvast enkele tips hoe jij de kokendwaterkraan kan inzetten tijdens jouw bakproces.

350214(1)_N0020_69_Selsiuz steel Copper Rond-228774-edited.jpg

Chocolade smelten

Wil je chocolade muffins, ganache, een saus voor Dame Blanche of klassieke brownies maken? Dan heb je gesmolten chocolade nodig. De snelste manier is om chocolade te laten smelten in de magnetron, maar dat luistert erg nauw en de smelttijd verschilt per magnetron. Voor je het weet verbrandt de chocolade en wordt deze bitter, korrelig en is niet meer bruikbaar. De beste manier om chocolade te smelten is de klassieke manier van au-bain-marie verwarmen. Je plaatst een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. De constante temperatuur (van 100 graden Celsius) van het water zorgt ervoor dat de chocolade gelijkmatig smelt.

Sabayon maken

Dezelfde au-bain-marie-techniek gebruik je voor het bereiden van sabayon. Deze schuimige wijnsaus is heerlijk in combinatie met zacht fruit zoals frambozen of bramen. Het lijkt een bedrieglijk eenvoudig nagerecht omdat het eigenlijk niet meer is dan opgeklopte eierdooiers en Marsalawijn. Maar de bereiding ervan is best tricky, voor je het weet stollen de eidooiers en kun je opnieuw beginnen. Gebruik je echter de au-bain-marie- techniek dan wordt de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor de eierdooiers een gelijkmatige binding krijgen.

Schoonmaken van je bakspullen

Lukt het niet om eiwitten goed stijf en luchtig op te kloppen voor je meringues? Grote kans dat je beslagkom of je gardes vettig zijn. Je kunt ze eenvoudig ontvetten door ze goed schoon te spoelen met zeer heet water en af te drogen met een schone theedoek. Natuurlijk komt instant kokend water altijd van pas bij het snel schoonmaken van alle bakspullen. En dat is dubbel zo handig als je voor een recept meerdere malen dezelfde garde of kom nodig hebt.

Zoektocht naar de kokendwaterkraan

Wil jij net als de deelnemers van Heel Holland Bakt ook het gemak ervaren van een kokendwaterkraan in jouw keuken? Wees dan gerust dat de zoektocht geen acht weken hoeft te duren. Op onze site tref je alle mogelijke stijlen en kleuren aan. Zo is er altijd wel een Selsiuz die bij jou past. Bovendien zijn deze kokendwaterkranen breed verkrijgbaar en te koop bij bouwmarkten en keukendealers.

Heel Holland Bakt kijken

Heel Holland Bakt is op zondag 20.25 uur te zien om op NPO 1. 

New call-to-action

Tags: Kokendwaterkraan, Algemeen

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs