Licht, lucht en ruimte in de keuken

Door Inez van Dijke • 29 oktober 2023

Keukentrend 2024: Lightness

Buiten wordt het steeds kouder en donkerder, maar in de keuken van 2024 is het sleutelwoord het hele jaar door licht. De keukentrend Lightness laat veel lichte, naturelle keukens zien met zachte wittinten, natuursteen en hout. Zo veel mogelijk natuurlijk licht zorgt voor een fijne energie en dynamiek in de ruimte. Je wordt er gewoon helemaal zen van!

Ingetogen elegantie

Lightness staat voor lichtheid in wonen en leven, voor duurzaamheid en ingetogen elegantie. Een monochroom palet van lichte naturellen vormt de basis van deze elegante keukenstijl: van beige en crème tot krijt en gruis. Als kleuraccent kun je kiezen voor lichtblauw of andere watertinten. Er wordt gespeeld met transparantie, reflectie, voelbare structuren en duurzame, lichtgewicht materialen. Vernieuwend in deze trend zijn de subtiele zwarte lijnen. Dit accent vormt een verfijning van het ontwerp. En zelfs je gevoel van wellbeing wordt verhoogd door de beleving van zo veel mogelijk ruimtelijkheid, openheid en (dag)licht.

moodboard lightness klein

Openheid met glas

Een mooie manier om openheid en transparantie in je keuken te creëren is door glas toe te passen. In hedendaagse keukenontwerpen zie je glazen frontjes, vitrines en wandafwerking steeds vaker. Ook glazen accessoires doen het goed binnen de Lightness-trend. Denk aan vaasjes, schalen, voorraadpotten en mooie (wijn)glazen die je op open planken tentoon kunt stellen. Door te spelen met vormen, structuren en verschillende kleurverlopen zorg je voor een serene sfeer en een vloeiende overgang naar de woonkamer.

Z1-313-OTTONE(01)_V0020_063_Glas-Ottone-Keukenblad-1

En wat dacht je van een glazen keukenbla? Dit geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar is ook watervast, hittebestendig en duurzaam. Je kunt kiezen voor een uitgesproken kleur, zoals in de afbeelding de kleur Ottone, of rustige tint zodat het blad moeiteloos de sfeer van je keuken aanneemt. Ook qua afwerking heb je verschillende keuzes. Zo kan het glas aan de bovenzijde geëtst worden waardoor het een matte (frosted) uitstraling krijgt.

“Met glazen vitrines en accessoires creëer je openheid

en transparantie in je keuken.”

Hout en travertijn

Houten keukens zijn al een tijdje weer helemaal terug en zullen ook nog wel even trendy blijven. Binnen Lightness passen naturelkleurige houtsoorten zoals eiken-, beuken- en berkenhout. Deze soorten hebben een subtiele nerf en zorgen voor een organische en rustgevende, maar ook warme en uitnodigende sfeer. Ook natuursteen kun je mooi toepassen binnen de Lightness-trend. Vooral lichte natuursteensoorten zoals travertijn hebben die serene en ingetogen sfeer. Travertijn is vaak zand- of beigekleurig, heeft een rustig patroon en gaat goed samen met hout. Deze steensoort kun je ook laten terugkomen in de rest van je interieur in de vorm van een travertijnen eet- of salontafel.

Z1-207-DE2383(01)-DE2383 Navona_V0020_051_TopLaminate Navona Keukenblad   Z1-212-GROOVE(02)_N0020_052_DecorTop-Groove-en-TopLaminaat-Inverno-Selsiuz-Gold-1

Lightness-keukenkraan

Bij de Lightness-keukentrend horen natuurlijk ook passende (kokendwater)kranen. Selsiuz heeft een veelzijdige collectie en voor ieder wat wils. Wat dacht je van een klassieke chromen kraan met een organische uitloop? Of een verfijnd accent in de vorm van een matzwarte kraan? Ook de elegante kleuren copper en gold passen helemaal in een Lightness-keuken.

Ontdek alle Selsiuz-modellen hier (PDF).

 

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs