Selsiuz XL: de stoere industriële 3-in-1-kraan

Door Jasper Wijsman • 20 juli 2018

De Selsiuz XL is een 3-in-1 kraan met een opvallend design. De kraan heeft een lage uitloop voor alleen kokend water en een hoge U-vormige uitloop met een flexibele spoeldouche voor warm en koud water. Op de spoeldouche zit een drukknop waarmee je snel kunt schakelen tussen een normale- en een douchestraal. Door de stoere industriële vormgeving is deze kraan goed te combineren met zowel een moderne, design als landelijke keukenstijl. 

Uittrekbare spoeldouche met twee straalstanden

De keukenkraan Selsiuz XL is geïnspireerd op kranen uit de horecakeuken. Daar doen ze dienst om snel vuile borden en pannen voor te spoelen, voordat ze de afwasmachine ingaan. Dankzij de krachtige douchestraal kun je heel gericht de vaat voorspoelen en met de flexibele uittrekbare spoeldouche kun je overal gemakkelijk bij. De hoeken van de spoelbak maak je in een handomdraai schoon. De normale straalstand is handig om bijvoorbeeld groente en sla af te spoelen.

Hoge en lage uitloop

De kraan heeft een hoge U-vormige uitloop waardoor hoge soeppannen of emmers, die niet onder een normale kraan passen, snel kunnen worden gevuld.  Daarnaast heeft deze kraan nog een ander XL-voordeel. Wat bij de meeste industriële kranen namelijk ontbreekt is de optie van kokend water. Deze kraan heeft dit wel en de lage uitloop wordt gebruikt voor alleen kokend water.

Is een kokendwaterkraan wel Veilig?

Bij het ontwerp van de kokendwaterkraan is ook goed nagedacht over de veiligheid. De druk-en- draai knop op de kraan is een uitstekende beveiliging. Druk-en-draai wil zeggen dat je met één hand een knopje indrukt en een knop draait. Laat je de knop los dan stopt de waterstraal uit de kraan direct. Een tweede ingebouwde veiligheid is de Safe Touch kraanuitloop. Safe Touch betekent dat dankzij de buis-in-buisuitloop het kokend water niet in contact komt met de buitenkant van de uitloop. De uitloop wordt daardoor niet heet van het kokend water en je kunt de kraan dus gerust aanraken. Het laatste veiligheidsaspect betreft de waterstraal zelf. De kraan tapt een rustige waterstraal waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om hete spetters. 

Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren

De Selsiuz XL kraan is verkrijgbaar in vier Steel kleuren:

  • Selsiuz XL Gun Metal.png

    Zwart (Gun Metal)
  • Goud (Gold)
  • Koper (Copper)
  • Rvs (Inox)

Combineer met dezelfde kleur spoelbakken

Alle Selsiuz XL- kranen zijn ook prachtig te combineren met de bijbehorende stoere Lanesto Urban spoelbakken. Je kunt kiezen uit een spoelbak in dezelfde kleur of juist in een contrasterende kleur. De spoelbak kan, afhankelijk van het keukenblad, als vlakinbouw of onderbouw gemonteerd worden. En om de look helemaal compleet te maken is er ook een bijpassend inzetbakje én bodemrekje verkrijgbaar. 

Stoer en handig

Zo'n XL kokendwaterkraan is niet alleen mooi maar ook handig. Je hebt met kokend heet water zo een kopje thee gezet en je snijplank gedesinfecteerd. Lees nog 9 redenen om een kokendwaterkraan te kopen.

9 redenen om een kokendwaterkraan te kiezen

VERKOOPPUNTEN

Een stoere industriële keukenkraan die in elke keuken past en ook nog praktisch is in gebruik. Wie wil dat nou niet in zijn keuken? Laat je inspireren door onze brochure of kom langs bij een van de verkooppunten. De Selsiuz kokendwaterkraan XL is te koop bij de keukenspeciaalzaak of bij een online dealer

Tags: Kokendwaterkraan, Selsiuz, XL

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs