Oktober Woonmaand: 3 trends in keukenkranen

Door Inez van Dijke • 1 november 2023

Oktober Woonmaand: 3 trends in keukenkranen

Oktober Woonmaand loopt alweer bijna op z’n einde, dus het is nog heel even tijd voor volop keukeninspiratie. Op zoek naar een keukenkraan voor in je nieuwe keuken? Of wil je eindelijk die oude kraan vervangen voor een moderner exemplaar? Ontdek hieronder wat de laatste trends zijn op het gebied van keukenmengkranen.

Multifunctioneel: de 5-in-1 kraan

De kokendwaterkraan is niet meer weg te slaan uit de moderne keuken, maar wist je dat je tegenwoordig ook multifunctionele 5-in-1 keukenkranen hebt? Deze kranen geven niet alleen kokend, warm en koud water, maar ook gekoeld en bruisend water. Als je het laatste veel drinkt, scheelt dat een hoop plastic flessen. Beter voor het milieu en je portemonnee. Daarnaast hoef je met een 5-in-1 kraan geen aparte apparaten meer aan te schaffen voor bruisend en kokend water. Dat scheelt geld én heel veel ruimte op je aanrechtblad.

350473(01)_V0020_069_Selsiuz by osiris Cone Counter 5-in-1 copper

Trendkleur: gun metal

Naast een functionele kraan wil je er natuurlijk ook eentje die qua looks mooi in je keuken past. De klassiekers in chroom blijven populaire keuzes. Deze kleur is tijdloos, waardoor het in elke keuken perfect past. Maar je kunt ook kiezen voor een kraan met iets meer persoonlijkheid. Denk aan zwart, goud en koper. Helemaal trendy is de kleur gun metal: een krachtige, donkergrijze tint die – de naam zegt het al – een beetje doet denken aan de loop van een geweer. Gun metal is stoer, maar ook chic en voegt een aparte en eigentijdse touch toe aan je keuken.

350217(3)_N0020_69_Selsiuz steel Gun Metal haaks met model_droge kan-046158-edited

Echt design: keukenkranen van topontwerper Osiris

Een keukenmengkraan gaat een flink tijdje mee, dus waarom zou je niet gaan voor een echte eyecatcher in je keuken? Voor Selsiuz ontwierp de Nederlandse topontwerper Osiris Hertman al eerder de prachtige en succesvolle Cone Counter kraan. Nu komt hij met een nieuw spraakmakend ontwerp: de Hexagon. Deze kraan kenmerkt zich door een zeshoekig kraanhuis. Mooi detail: bij de voet van de kraan én bij de knoppen in het blad zie je diezelfde hexagonale vorm terug. De Hexagon is verkrijgbaar als 3- en 5-in-1 uitvoering in diverse kleuren.

2 header hexagon new

Keukenkraan vervangen? Dat kun je makkelijk zelf

Je keukenkraan vervangen is vrij simpel. Je hebt in elk geval een bahco, ijzerzaagje en kniekoppelingen nodig. Begin je klus met het afsluiten van de hoofdkraan, anders wordt het een natte bende! Het kan ook geen kwaad om een paar oude handdoeken paraat te hebben. Je demonteert de oude kraan door eerst de twee buizen eronder los te draaien met je bahco. Vervolgens draai je de aansluitmoer direct onder het aanrechtblad los en kun je de kraan voorzichtig lostrekken. Installeer je nieuwe keukenmengkraan volgens de bijgeleverde instructies. Kom je er niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd nog een vakman of -vrouw bellen.

Selsiuz heeft een keukenmengkraan voor elke keuken, stijl en smaak. Ontdek alle modellen hier. Opzoek naar meer inspiratie? Download het Kookpunt inspiratiemagazine.

New call-to-action

 

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs