5 redenen om te kiezen voor een koel en bruisend water kraan

Door Jasper Wijsman • 18 mei 2021

Iedereen is inmiddels wel bekend met kokendwaterkranen. Wat minder bekend zijn de nieuwste kranen waaruit je naast kokend water, ook gekoeld en zelfs bruisend water kunt tappen. Zo’n alles-in-1 kraan biedt voor sommige mensen het ultieme keukengemak, maar is voor anderen wellicht een beetje té uitgebreid. Ben je bijvoorbeeld geen theedrinker maar drink je wel liters water of spa rood? Dan is kokend water uit de kraan wellicht niet nodig voor jou, maar zou koel en bruisend water uit de kraan wel enorm handig en lekker zijn! Daarom introduceert Selsiuz binnenkort een nieuwe en unieke kraan: de koel en bruisend water kraan! Altijd een koud drankje in een handomdraai en een stuk goedkoper aangezien je geen heet water boiler nodig hebt! Lees in dit blog nog 5 redenen om te kiezen voor een koel en bruisend water kraan.

1. Gezond water uit de kraan

Veel mensen denken dat flessenwater gezonder is dan water uit de kraan. Maar Nederland heeft het schoonste leidingwater dat er bestaat! Vaak komt dit besef pas wanneer je in het buitenland chloor in het kraanwater proeft. Het leidingwater in Nederland is al voor 99,9999% bacterievrij, terwijl de voorschriften voor het testen van bacteriën in flessenwater zeker niet zo streng zijn. Niet alleen water uit flessen, maar natuurlijk ook frisdranken zijn te vinden in alle maten en soorten in flessen. Frisdrank is na koffie al jaren de meest gedronken alcoholvrije drank. Dit wordt ieder jaar gelukkig minder, doordat we bewuster met ons voedsel en drank omgaan. Gelukkig ruilen we steeds vaker frisdrank in voor water; plat of bruisend. En beide versies komen nu gewoon uit je eigen kraan!

2. duurzamer: minder plastic flessen spa rood

Ook als je duurzaamheid belangrijk vindt, is de keuze voor een koel en bruisend water kraan een slimme keuze. Zo is er drie liter water nodig om slechts één liter flessenwater te produceren. Dit is een enorme verspilling die makkelijk te voorkomen is door gebruik te maken van kraanwater. Daarbij heb je natuurlijk ook nog de plastic flessen. Plasticvervuiling is het grootste ecologische probleem van onze generatie. We kopen elke minuut een miljoen plastic flessen, waarbij een groot deel van het plastic uiteindelijk in de natuur terechtkomt. Met de koel en bruisend water kraan van Selsiuz kun je mooi die Spa rood flessen laten staan.

3. borrelen doe je gezellig thuis

Nu we dankzij corona allemaal vaker thuiszitten, is ook het borrelen verplaatst van het café naar de huiskamer. Maar met de Selsiuz kraan zet je in een handomdraai een gezellige borrel bij jouw thuis neer. Om helemaal uit te pakken tijdens jouw borrelavond en het restaurant in huis te halen, hebben we twee simpele, maar lekkere recepten voor je uitgewerkt. Bekijk hier de recepten voor citroenlimonade en Aperol Spritz met bruisend water uit de kraan.

4-in-1-1 

4. altijd een koud drankje

Nog een voordeel van de Selsiuz kraan voor koel en bruisend water is dat je meer ruimte overhoudt in je koelkast. Er hoeven geen flessen meer koud te staan voor spa rood – en eventueel zelfs niet meer voor frisdranken -, maar ook geen flessen om je water te koelen. Veel mensen kozen hier nog voor de optie om ijsklontjes te kopen of in te vriezen, maar ook dit hoeft nu niet meer. Nu staat je drinken altijd direct koud en/of bruisend op tafel.

5. eenvoudige en veilige bediening

350596(01)_V0020_069_Selsiuz Cool 4-in-1 rond Inox

Voor gekoeld, bruisend en gefilterd water is er een cooler welke naast de boiler geplaatst wordt. De cooler kan met elke boiler gecombineerd worden maar werkt alleen in combinatie met een Selsiuz 5-in-1 kraan 

  • Met de blauwe knop tap je gekoeld plat water
  • Met de groene knop krijg je gekoeld bruisend water

De kleuren van de knoppen zijn gemakkelijk te onderscheiden én makkelijk in gebruik. Met één druk op de knop heb je zo jouw ijskoude glas bruisend of plat water!

kies de kraan die bij jou past

Je wilt natuurlijk wel dat de keuze voor jouw koel en bruisend water kraan goed past bij jouw interieur en stijl. Gelukkig zijn er verschillende mooie modellen verkrijgbaar! Zo heb je bijvoorbeeld de Cool Rond 4-in-1 Steel, met een ronde uitloop en elegante uitstraling. Maar ook heb je de Cool Haaks 4-in-1 Steel, met haakse uitloop en een stoere uitstraling. Om meer inspiratie op te doen voor jouw nieuwe koel en bruisend water kraan, bekijk je hier het Kookpunt magazine.

New call-to-action

Tags: bruisend water

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs