De 5 meest gestelde vragen over de kokend water kraan

Door Jasper Wijsman • 13 december 2017

Wij begrijpen dat je voor de aankoop van een kokend water kraan niet over één nacht ijs gaat. Vaak gaat er enig zoekwerk aan vooraf. Internet afspeuren, een bezoek brengen aan een keukenspeciaalzaak, naar ervaringen van familie en vrienden vragen, noem maar op. Om de zoektocht naar de perfecte kokend water kraan voor jouw keuken te verkorten, hebben we de 5 meest gestelde vragen en antwoorden over kokend water kranen op een rij gezet.

New call-to-action

1. Komt er echt kokend water uit?

Het lijkt een overbodige vraag, maar deze wordt ons nog dagelijks gesteld. Het antwoord daarop luidt; ja er komt water van 100 graden Celsius uit de kraan. Het werkt zo. Het water wordt bewaard in een reservoir (boiler) dat in het keukenkastje is geplaatst. Deze boiler staat voortdurend onder druk en verwarmt het water tot zelfs 110 graden. Pas op het moment dat het water de kraan uitstroomt, koelt het af rond het kookpunt van 100 graden Celsius.

2. Ik drink geen thee of instant soep, dus waarom een kokend water kraan?

Ook als je geen fan bent van een kopje thee of instant soep, biedt een kokend water kraan je een keur aan voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • sneller koken want het water is gelijk aan de kook
  • tomaten ontvellen
  • keukengerei reinigen
  • bord of kopje voorverwarmen
  • groenten blancheren
  • babyflessen en spenen desinfecteren

Ook scheelt het ruimte op je aanrecht omdat de waterkoker overbodig is geworden!

3. Is dat niet erg duur in aanschaf en verbruik?

De gemiddelde kokend water kraan kost al snel € 1.500,- maar met de komst van de nieuwe Selsiuz 3-in-1-kraan wordt het gemak van een kokend water kraan betaalbaar. Je hebt al een kraan voor € 699,- en bovendien is deze kraan (in tegenstelling tot vele andere kokend water kranen) eenvoudig zelf te installeren. Dat scheelt extra kosten!

De boiler verbruikt nog geen 8 cent per dag. En het gebruik van de kokendwaterkraan scheelt ook aanzienlijk in waterverbruik omdat je precies de hoeveelheid kokend water tapt die je ook echt nodig hebt. Dus geen grote waterkoker vullen voor een kopje thee.

4. Is het wel veilig?

Je moet natuurlijk altijd voorzichtig omgaan met kokend water. Om die reden zijn kokend water kranen standaard uitgerust met een aantal veiligheidsmaatregelen. Ook bij het ontwerp van de Selsiuz heeft veiligheid vooropgestaan. Zo wordt de kraan bediend met een kindveilige druk-en-draaibeweging. Een knop die dus alleen met een complexe handeling in te schakelen is. Dat is een geruststellende gedachte voor ouders met jonge kinderen. De kraanuitloop wordt dankzij de dubbelwandig uitloop ook niet heet, en de waterstraal spettert niet.

5. Zijn er ook designkranen?

Veel bekende kranenmerken hebben inmiddels een kokend water variant in het assortiment. Binnen de kokend water kranen is er echter weinig keuze qua design. Daardoor zie je vaak steeds dezelfde type kranen in keukens terug. Terwijl je juist met design de aandacht kunt vestigen op deze bijzondere kraan. Waar je zoal uit kunt kiezen? Selsiuz heeft ronde, hoekige en XL-modellen en deze zijn verkrijgbaar in de kleuren Chrome, Inox, Gun Metal, Copper en Gold. Hierdoor heb je de keuze uit wel 15 kranen en is er altijd wel eentje die bij jou past.

Meer inspiratie in de brochure

Wil je meer weten over deze kokend water kranen, kom dan gerust eens lang bij één van deze verkooppunten of download het Kookpunt magazine met boordevol informatie.

 

Tags: Voordelen, Algemeen

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs