Filterkoffie met de Selsiuz 5-in-1 kraan

Door Jasper Wijsman • 30 juni 2022

De kwaliteit van water is ontzettend belangrijk voor de smaak van koffie. Een kopje koffie bestaat namelijk voor 98% uit water. Je kunt de lekkerste koffiebonen kopen, maar de smaak kan compleet wegvallen met ongefilterd water. Zeker als je een liefhebber van filterkoffie bent, is de kwaliteit van je water erg belangrijk. Dit betekent natuurlijk niet dat je iedere dag de hardheid van het water moet meten, het kan veel gemakkelijker. Wij vinden
het belangrijk dat je naar de kwaliteit van je water geen omkijken meer hebt, maar gewoon kunt genieten van je kopje koffie. In dit blog laten we jou zien hoe jij met de Selsiuz kokend water kraan het lekkerste kopje filter koffie kunt zetten. 

koffie zetten met de selsiuz 5-in-1 kraan

Filterkoffie heeft de laatste jaren een vlucht genomen in populariteit. Je kunt namelijk in een goed gezet kopje filterkoffie heel goed de smaak proeven van de koffieboon. Onder andere vanille, chocolade, hazelnoot, karamel, bosbes en nootmuskaat zijn smaken die in koffiebonen kunnen voorkomen, maar die totaal wegvallen door ongefilterd water of de verkeerde zetwijze. Er zit een hele wetenschap achter de juiste temperatuur, waterhardheid, koffieboon, wassingproces van de boon en de branding. Helaas duurt het allemaal te lang om dit alles uit te zoeken als je ‘s ochtends even snel een bakkie koffie wil. Wil je ‘s ochtends wel graag filterkoffie drinken? Dan is de 5-in-1 kraan de uitkomst. Je hebt geen omkijken meer naar de smaak van het water. Het koude water wordt standaard gefilterd en het kokende water kan ook gefilterd worden. Er komt 100 graden uit de kraan, dit is te heet voor filterkoffie, maar koelt binnen enkele seconden af naar 85 - 90 graden en dit is perfect voor filterkoffie.

Selsiuz 5-in-1 kraan

 

filterkoffie met de selsiuz 5-in-1 kraan: het recept

In dit recept gebruiken we de V60 filtermethode. De V60 is een filterdrager die je eenvoudig op je kopje kan zetten. In de filterdrager doe je eerst een filterpapiertje en dan de gemalen koffie. Het hete water schenk je in een cirkelbeweging op en de koffie drupt dan langzaam onder uit de V60. Nu vraag je je misschien af, ‘waarom heet het een V60?’. Dit komt door de V-vorm met een hoek van 60 graden. Stap je net in de wereld van specialty coffee? Dan is de V60 een mooie, goedkope en toegankelijke manier om de lekkerste filterkoffie te zetten.

Benodigdheden

 • 15 gram gemalen koffie voor filter
 • 200 milliliter kokend water
 • V60
 • Filterpapier
 • Schenkkannetje
 • Glas of kopje

Methode

 1. Zet het filterpapiertje in de V60.
 2. Druk 2 keer op de rode knop van de 5-in-1 kraan. Laat het water even kort stromen en maak dan het filterpapier alvast een beetje nat.
 3. Zet de V60 op een kopje waar je graag uit drinkt.
 4. Schep 15 gram gemalen koffie in de V60.
 5. Vul het schenkkannetje met 200 milliliter kokend water.
 6. Wacht 5 seconden, anders is het water nog te heet voor de koffie.
 7. Schenk het water in een cirkel beweging van binnen naar buiten op.
 8. Is de V60 vol en heb je nog water over? Wacht dan even, wanneer het water gezakt is kun je de rest van het water opschenken.
 9. Haal de V60 van je kopje en geniet van je zelfgemaakte filterkoffie!

 

 

Klaar voor jouw 5-in-1 kokendwaterkraan?

Naast dit heerlijke recept voor filterkoffie, is de kokendwaterkraan ook nog eens een hele handige keukenhulp. Benieuwd hoe de kokendwaterkraan jou kan helpen in de keuken? Lees dan dit blog of bekijk de handige kookvideo’s. Benieuwd welke modellen er nog meer zijn? Download dan het Selsiuz modellenoverzicht. 

Selsiuz modellenoverzicht

 

Tags: Kokendwaterkraan, Selsiuz, Video, recept

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs