Kokend water kraan: het beste kookhulpje

Door Ben van Elk • 16 november 2018

Koken in een half uur, koken in een kwartiertje het is helemaal de trend om snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En koken gaat een stuk sneller als je ook wat hulp in de keuken hebt. Zoals iemand die de groenten snijdt, de aardappelen schilt of de vis fileert. In restaurants heet dit de mise-en-place. Maar wist je dat je de kokend water kraan ook als hulpje in de keuken kunt gebruiken?

Lekker en snel koken, wie wil dat nu niet?

Danny Jansen, chef van 24Kitchen, demonstreerde het onlangs op de vtwonen &designbeurs. Op de Selsiuz-stand liet hij zien hoe je met onze kokend water kraan supersnel heerlijke wokgerechten op tafel zet. Hier zijn twee van zijn meest populaire recepten:

Recept 1: Kip cashew wokshotel in 20 minuten

Nederlanders zijn gek op wokken: maar liefst 65% van de Nederlanders wokt wekelijks. Kozen we voorheen nog vaak voor kip met sweet en soursaus en rijst, tegenwoordig variëren we veel meer: noedels, vegetarisch en spannende Aziatische smaken. Eén van de populairste gerechten uit de wok is Thaise kip cashew. Dit gerecht staat al binnen 20 minuten op tafel. Hoe dat zo snel kan? Met de hulp van de kokend water kraan. Download hier het recept.

Recepten Danny Jansen

Recept 2: supersnelle kip teriyaki wokschotel in 15 minuten

Het recept voor kip cashew was al snel, maar het kan nog sneller. Wat dacht je van kip teriyaki wokschotel in 15 minuten. Deze wok schotel is snel klaar én erg licht. De sake en de mirin geven een typisch Japanse smaak met een licht zoetje. Bij wokken bak je supersnel kleine stukjes eten op hoge temperatuur gaar in weinig vet. Je eten behoudt zo zijn smaak en veel vitamines. Zo zie je maar dat verantwoord, snel en lekker heel goed hand in hand kunnen gaan. Download hier het recept.

7 tips voor meer tijdwinst met de kokend waterkraan

Met de Selsiuz kokend water kraan kan je nóg sneller koken. Ontdek hier nog eens zeven handige tips:

  1. Desinfecteren van je mes of snijplank, bijvoorbeeld als je na rauwe kip, groente wilt gaan snijden
  2. Tomaten even onder de kokend waterstraal en je kunt ze direct ontvellen
  3. Blancheren van groente zoals broccoli en boontjes voordat je gaat wokken
  4. Gerechten voorbereiden als je eters over de vloer krijgt. Zo kun je alvast de rijst of pasta koken, deze bewaren in de koelkast en vlak voor het eten weer opwarmen door er even kokend water overheen te gieten, dit af te gieten en serveren.
  5. Snelle gerechten zoals mie en couscous zijn in no time minuten klaar!
  6. Snel chocolade au bain-marie smelten
  7. Na de maaltijd snel pannen met aangekoekte resten weken en verwijderen

Onmisbaar hulpje in de keuken

Je ziet het, heb je eenmaal een kokend water kraan in huis, dan wil je nooit meer zonder. Het is een onmisbaar hulpje in de keuken. Het zal je verbazen hoe vaak je het gebruikt op een dag. En als je dan van het gemak van een kokend water kraan overtuigd bent, hoef je alleen nog maar een van de vijf kleuren uit te kiezen.

Wil je weten welke voordelen een Selsiuz nog meer biedt? Lees er alles over de kokend water kraan in het Kookpunt magazine. 

 

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs