Hygiëne in de keuken met Selsiuz

Door Inez van Dijke • 30 maart 2020

De keukenkraan speelt de hoofdrol in een hygiënische keuken

Had je ooit gedacht dat handen wassen een trending topic zou worden? Dat komt doordat experts benadrukken dat je juist in deze periode vaak, lang en grondig je handen moet wassen. Dat doen we nu vooral thuis: in de badkamer, toilet maar vooral in de keuken. Daarmee komt de keukenkraan terecht in de spotlights staan.

Slechte handhygiëne grote boosdoener

Regelmatig en goed handen wassen is één van de belangrijkste manieren om verspreiding van ziektes te voorkomen. Dat is niet alleen nu van belang, maar ook voor de verspreiding van een 'gewoon' griepvirus. Wetenschappers denken dat ongewassen handen goed zijn voor 80 procent van alle voorkomende infecties. Zeker in deze periode is het raadzaam om je hier extra van bewust te zijn.

Zingen onder de keukenkraan

Volgens de richtlijnen van het RIVM moet je twintig seconden wassen om je handen goed schoon te krijgen. Nu kun je in je hoofd meetellen, maar er zijn ook liedjes waarvan het refrein precies lang genoeg duurt om je handen schoon te krijgen. Voor de liefhebber is ook een flink aantal songfestivalliedjes hiervoor geschikt zoals Vrede van Ruth Jacott (duur: 21 seconden) en de gouweouwe Ding a Dong van Teach-In (duur: 18 seconden).

Ontsmetten met kokend water

Naast het handen wassen heeft de keukenkraan nog een andere belangrijke functie. Tenminste, als je een kokend waterkraan hebt. Want met kokend water uit een kokend waterkraan zoals Selsiuz desinfecteer je in een handomdraai je snijplanken. Het goed reinigen van snijplanken is essentieel voor een hygiënische keuken en het voorkomen van voedselbesmetting.

En vergeet ook je spoelbak niet. Binnen je keuken is de spoelbak een van de belangrijkste onderdelen. Niet de meest opvallende, maar wel een element dat je (net als de keukenkraan) de hele dag door gebruikt. Om je handen te wassen of de afwas te doen. Maar ook om groente af te spoelen of pannen af te gieten. Dus wil je ook daar maximale hygiëne. Spoel daarom regelmatig je spoelbak met kokend water en laat niets erin achter. Lees meer tips over hygiëne in de keuken in de blog van Dekker Zevenhuizen, productent en leverancier van kranen en spoelbakken.

Kokend waterkraan eenvoudig zelf te installeren

Als je een beetje handig bent dan laten de Selsiuz en de bijbehorende boiler zich eenvoudig installeren. De kokend waterkraan wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatiemateriaal. En daarvoor heb je niet meer nodig dan een steeksleutel en een ijzerzaag. We hebben een uitgebreide handleiding beschikbaar.

Checklist installatie kokend waterkraan

Wij raden je aan vóór de installatie de nodige voorbereidingen te treffen. Raadpleeg daarvoor deze handige checklist:

  • De kraan past in een standaard kraangat van 35 mm.
  • Past de boiler in de keukenkast? De boiler heeft een afmeting van 398 mm hoog en 225 mm doorsnede. Is er een wandcontactdoos in het keukenkastje om de boiler aan te sluiten?
  • Heeft u verlengslangen nodig? De boiler vraagt 2200 Watt aan capaciteit. Als dat niet in uw elektragroep vrij is, is een Q switch de oplossing. Daarmee wordt overbelasting voorkomen
  • Benodigd gereedschap: ijzerzaag, steeksleutel, schroevendraaier en emmer

Te koop bij de bouwmarkt en ook online

Een 3-in-1 kokend waterkraan zelf installeren is dus helemaal niet moeilijk. Met deze checklist en een goede handleiding heb jij straks ook een Selsiuz in jouw keuken. Laat de Selsiuz gewoon thuis bezorgen en bestel online! We hebben een compleet overzicht van alle (online) verkooppunten voor je onder elkaar gezet.

Zo'n Selsiuz kokendwaterkraan is niet alleen mooi maar dus  ook super handig en hygiënisch. Lees nog 9 redenen om een kokendwaterkraan te kopen.

9 redenen om een kokendwaterkraan te kiezen

Tags: Kokendwaterkraan, Selsiuz, XL

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs