TV-kok Mounir Toub bespaart tijd en energie met de kokendwaterkraan

Door Ben van Elk • 1 december 2017

In de afgelopen maanden was de Selsiuz kokendwaterkraan meerdere malen te bewonderen in diverse TV programma’s. Zo ook in “Kook mee met Max’ , het dagelijkse programma van Omroep Max waarin topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub de kijker aan de hand nemen bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. Onlangs verscheen er een interview met Mounir in het blad Elsevier waarin hij enthousiast zijn ervaringen deelde over het gemak van een kokendwaterkraan. Wij willen deze graag met je delen.

Kokendwaterkraan biedt gemak tijdens koken

“Twee maanden geleden ben ik verhuisd en in mijn nieuwe huis heb ik nu geen kokendwaterkraan. Of liever gezegd ‘heb ik nog geen kokendwaterkraan’. Want dat is één van de eerste dingen die ik hier laat installeren. Zo’n kokendwaterkraan biedt gemak en spaart ook nog eens energie. Maar boven alles kun je er snel mee werken. Het inspireert me bovendien om steeds nieuwe manieren te vinden om de kraan te gebruiken. En natuurlijk is zo’n designkraan ook nog eens heel mooi.”

Snelheid

“Vroeger zette ik als ik voor vrienden ging koken eerst een pan water op het vuur. Kokend water heb je namelijk altijd wel nodig. Niet alleen voor het koken van groenten maar ook voor bijvoorbeeld het afblussen van een jus. Dan was ik dus een van mijn pitten kwijt aan die pan met kokend water. En die pan stond de hele tijd dat ik aan het koken was op het vuur. Dat is niet bepaald energiebewust.”
“Daarnaast biedt die kraan mij snelheid. Als kok werk je vaak ontkoppeld. Je kookt ’s ochtends bijvoorbeeld al rijst, koelt dat goed af en bewaart het in de koelkast. Vervolgens, vlak voor het diner, verwarm je het. Nu pak ik de pan met koude rijst, zet die even onder de kokendwaterkraan, giet de rijst af en het is klaar voor gebruik.

Keukeninspiratie

“Ik beschouw zo’n kraan als keukeninspiratie. Wat kun je er allemaal mee doen. Natuurlijk even water in een mok doen met een zakje thee of, nog lekkerder, verse munt. Maar onlangs bedacht ik dat je die kraan ook prima kunt gebruiken voor sous vide bereidingen. Dan verpak je vlees, vis of groenten met specerijen in een vacuümzak. Dat kun je ver van tevoren al doen en daarna in de koelkast bewaren tot je gaat koken. Ik heb het gedaan met mais. Toen ik ging koken, vulde ik een pan met water uit de kokendwaterkraan, deed de zak met mais erin en liet dat geheel 35 minuten staan.  Het resultaat: een perfect gekookte malse maiskolf. En denk eens aan chocolade smelten. Dat is gewoonlijk een tijdrovende bezigheid. Nu laat ik de gootsteen vollopen met kokend water, zet daar een pan in met chocola en vervolgens is het een kwestie van gewoon wachten. Ik zou niet meer zonder willen.”

Mounier: Ik snap niet hoe ik heb kunnen leven/koken zonder kokend water kraan! Pracht apparaat!! 

Uiteraard hebben we er inmiddels voor gezorgd dat Mounir ook thuis de gemakken kan ervaren van de Selsiuz. In zijn keuken pronkt nu een Gun Metal kraan met Combi boiler. 

9 redenen voor een kokendwaterkraan

Wil je net als Mounir ook een kokendwaterkraan in jouw keuken?  Download dan onze overzicht met 9 redenen voor een kokendwaterkraan.

Dit artikel van Sandra Lageman is eerder verschenen op www.mijn-lifestyle.com

Foto: 24kitchen

9 redenen om een kokendwaterkraan te kiezen

Tags: kleuren, Kook mee met Max, trend, Steel Gun Metal

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs