Selsiuz Gun Metal: black beauty in de keuken

Door Jasper Wijsman • 21 november 2017

Is het jou al opgevallen? Black is back. Niet alleen op de catwalk maar ook in de keuken. Alhoewel, eigenlijk is zwart een tijdloze kleur die nooit helemaal weg is geweest. Maar soms wordt de kleur toegepast daar waar je het in eerste instantie niet verwacht. Zoals een zwart plafond of een zwarte kraan. En juist dat onverwachte zorgt voor een unieke en interessante nieuwe look. 

Zwart voor beginners

Zwarte keukens mogen dan weer helemaal ‘in’ zijn, niet iedereen durft deze kleur gelijk helemaal door te trekken. Start in dat geval met een paar accenten zoals zwarte keukenspullen, gietijzeren pannen of accessoires. Wil je een stapje verder kies dan eens voor een zwarte kokendwaterkraan. Het is wellicht een kleine verandering maar eentje met grote impact. Bovendien door klein te beginnen, ervaar je hoe de kleur zwart in jouw keuken werkt.

Zwarte kokendwaterkraan

Met een zwarte kokendwaterkraan sla je trouwens gelijk twee vliegen in een klap. Selsiuz Gun metal product.pngHiermee upgrade je niet alleen de functionaliteit van je gewone keukenkraan (van koud en warm naar kokend water) maar je doet tegelijkertijd mee aan deze hippe designtrend. En wist je dat er nog een ander en zeer praktisch voordeel is van een zwarte kraan?

Zwart voor gevorderden

Schaf je binnenkort een nieuwe keuken aan en ga je ‘all black’ combineer de Gun Metal kokendwaterkraan dan met een zwarte spoelbak. Je kunt de kraan namelijk perfect één op één matchen met de Lanesto Urban spoelbakken. Niet alleen in kleur maar ook qua vormgeving zijn spoelbak en kraan perfect op elkaar afgestemd. En wil je de ‘black look’ helemaal afmaken, combineer dan de kraan en spoelbak met een zwart granieten werkblad en achterwand. Bijvoorbeeld de nieuwste kleur voor 2018 TopCore Steep Black.

Selsiuz modellen.png

Drie zwarte modellen

De zwarte Selsiuz Gun Metal is verkrijgbaar in drie modellen: haaks, rond en XL. Alle kranen uit deze robuuste Steel-serie zijn overigens gemaakt van massief rvs. De zwarte kleur dankt de kraan (en spoelbak) aan de PVD-techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat er een duurzame finish ontstaan waarbij de metaalglans ook na lange tijd behouden blijft.

Zwart, koper en goud

Of je nu de hele keuken gaat vernieuwen of alleen maar je huidige keukenkraan vervangen, één ding is zeker. Met een zwarte kokendwaterkraan heb je een echte blikvanger. Iedereen die je keuken binnenkomt zal de kraan gelijk opvallen. Maar wellicht is zwart niet jouw stijl en wil je een andere opvallende en trendy kleur zoals koper of goud. Iedere kleur heeft weer zijn eigen unieke uitstraling. Het is een makkelijke manier om jouw eigen stijl in de keuken te benadrukken.

Ben je benieuwd welke Selsiuz kraan bij jou past? Download dan hieronder de moodboards Monochrome Black als je voor de stoere zwarte look kiest of Ethnic Nature als je van groen houdt en houten accenten in jouw stijl passen. De Selsiuz kraan en boiler zijn te koop bij de keukenspeciaalzaak.

Download de gratis moodboards

Tags: kleuren, Gun Metal, trend, Steel Gun Metal

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs