Keukentrend voor 2018: Ethnic Nature en Gold

Door Inez van Dijke • 22 december 2017

Ethnic Nature is dé keukentrend voor het jaar 2018! Deze nieuwe trend werd gepresenteerd door Dekker Zevenhuizen tijdens de vakbeurs house4kitchen. De trend Ethnic Nature is geïnspireerd op etnische culturen en de tropische natuur. In de keuken laat zich dat vertalen naar een spannende mix van natuurlijke materialen en aardse kleuren. Denk daarbij aan zwart, bruin en groen in alle mogelijke kleurschakeringen. Qua materialen zien we geruwd beton, grof hout met zichtbare nerven, onbehandeld staal en warme natuurlijke materialen zoals koper en goud terug. Wat dat betreft sluit onze nieuwe 3-in-1 kokendwaterkraan Selsiuz Steel Gold naadloos op deze trend aan.

Back to nature

De nieuwe Ethnic Nature look is eenvoudig toe te passen in jouw keuken. Om je alvast een eindje op weg te helpen of je te inspireren, hebben we alvast een moodboard gemaakt. Zo krijg je wellicht een beter beeld welke ‒ nieuwe, maar ook bestaande ‒ materialen, structuren en kleuren perfect passen binnen deze nieuwe trend.

Het resultaat is een pallet van warme, aardse tonen. Donkere werkbladen van natuursteen met duidelijk zichtbare aders zoals moeder natuur ze heeft bedoeld. Of juist lichtgekleurde werkbladen met een streepdessin in houtfineer of van light beton. En natuurlijk mag een beetje ‘jungle fever’ niet ontbreken binnen deze trend. Een paar felgroene vetplanten of cactussen in een etnisch getinte macramé hangpot of een mandje van zeegras. En wil je de look helemaal compleet maken, plaats dan de Selsiuz Steel Gold boven de Lanesto Gold spoelbak. Een subtiele keukenaccessoire, maar wel eentje met een groot visueel effect.

Ga voor goud

Ga je voor goud in de keuken, dan ben je met de 3-in-1 kokendwaterkraan Selsiuz Steel Gold helemaal een winnaar. Want zoals de naam 3-in-1 al beschrijft, geeft deze keukenkraan koud, warm en kokend water. En het is vooral het gemak van kokend water dat direct uit een kraan stroomt, wat de immense populariteit van dit type kranen bepaalt. Nooit meer wachten op de fluitketel of waterkoker voor een kopje thee of wachten tot de pan met water kookt voor pasta of rijst. En deze multifunctionele keukenkraan is niet alleen handig, het is ook een sieraad in de keuken.

Selsiuz Gold rond-026855-edited.png

Modellen en combinaties

De goudkleurige Selsiuz Steel Gold is verkrijgbaar in drie modellen: haaks, rond en XL. Alle modellen combineren met alle type spoelbakken, of het nu een rvs-spoelbak is of een van steen. En wil je kraan nog meer de blikvanger van je keuken maken, ga dan voor het ton-sur-ton effect, en combineer de kraan met de goudkleurige Lanesto Urban spoelbakken. Niet alleen in kleur passen ze perfect bij elkaar, maar ook qua vormgeving kunnen spoelbak en kraan perfect op elkaar worden afgestemd.

Moodboards Ethnic nature en monochrome black

Met deze bijzondere goudkleurige kraan haal je een gevoel van luxe, warmte en rust in de keuken. Design en functie komen prachtig bij elkaar. Ben je benieuwd of de Selsiuz Gold bij jou past of je toch liever kiest voor elegant Copper of stoer zwart? Download dan de moodboards Ethnic Nature en Monochrome Black. De Selsiuz kraan, boiler en spoelbak zijn te koop bij de keukenspeciaalzaak of online.

Download de gratis moodboards

Tags: kleuren, trend, Goud, Steel Gold

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs