Kokendwaterkraan Selsiuz: 7 voordelen op een rij

Door Jasper Wijsman • 3 november 2017

De keuken is de enige plek in huis waar je dagelijks koud, warm en kokend water nodig hebt. En dat kan tegenwoordig met de kokendwaterkraan, de nieuwste trend op het gebied van keukenkranen. Een op de vier huishoudens ervaart al het gemak ervan in de keuken. Voor de twijfelaars zetten we in deze blog de zeven voordelen van een kokend water kraan nog eens op een rij.

1. Dagelijks gemak

De belangrijkste reden voor de aanschaf is toch wel het dagelijks gemak dat je ervan ondervindt. Nooit meer hoeven wachten op kokend water voor een snel kopje thee of instant noodlesoep. Bovendien verkort je de bereidingstijd van groenten, pasta of rijst met gemiddeld 10 minuten. Kun je snel groenten blancheren, babyflesjes en spenen desinfecteren, chocolade au bain-marie smelten, tomaten ontvellen, keukenapparatuur reinigen en noem maar op.

2. Betaalbaar

Maar ondanks al dit gemak, hikken nog veel mensen tegen het prijskaartje aan. De gemiddelde kokendwaterkraan kost namelijk zo’n 1.500,- euro en wil je een luxe variant dan ben je al snel honderden euro’s meer kwijt. Maar met de komst van de nieuwe Selsiuz 3-in-1-kraan wordt het gemak van een kokendwaterkraan betaalbaar. Je hebt al een kraan voor 699,- euro en bovendien is deze kraan (in tegenstelling tot andere kokendwaterkranen) eenvoudig zelf te installeren.

Selsiuz modellen.png

 

3. Veilig

De meeste mensen en zeker ouders zijn huiverig voor verbrandingsgevaar. Bij het ontwerp van de Selsiuz heeft veiligheid echter vooropgestaan. Zo wordt de kraan bediend door een kindveilige druk-en-draaibeweging. De kraanuitloop wordt dankzij de dubbelwandig uitloop ook niet heet, en de waterstraal spettert niet. Niet voor niets is een op de drie nieuwe keukens tegenwoordig uitgerust met een kokendwaterkraan!

4. Zelf installeren

Als je een beetje handig bent dan kun je de kraan eenvoudig zelf installeren. Meer dan een steeksleutel en een ijzerzaag heb je niet nodig. We hebben hiervoor trouwens ook een uitgebreide handleiding beschikbaar. Heb je geen tijd, of wil je liever de installatie uitbesteden, dan schakel je een monteur in.

5. Zuinig

Met de Selsiuz tap je precies de hoeveelheid kokend water die je ook echt nodig hebt. Dus geen grote snelkoker vullen voor een klein kopje thee. Ook als het gaat om warm water voor een sopje. Met een combi-boiler krijg je altijd direct warm water. Het water hoeft dus niet onnodig door lange leidingen naar je kraan te lopen. Bij het gebruik slaat de combi-ketel niet aan; niet bij de koudwaterstand, maar ook niet bij warm of kokend water. 

6. Trendy

Ben jij altijd op zoek naar de nieuwste keukengadgets, dan ben je aan het goede adres. Selsiuz is een trendy nieuwe kokendwaterkraan, de kraan is een Nederlands ontwerp. In tegenstelling tot de meeste andere kranen is Selsiuz verkrijgbaar in drie modellen en vijf verschillende kleuren: Inox, Chrome, Copper, Gold en Gun Metal.

7. Breed verkrijgbaar

De Selsiuz kranen zijn breed verkrijgbaar bij de bouwmarkt en de keukenspeciaalzaak. Zo is er altijd een betaalbare kraan bij jou in de buurt.

Wil je nog meer redenen lezen waarom je voor een  kokendwaterkraan moet kiezen ? Download dan hier ons complete overzicht.

9 redenen om een kokendwaterkraan te kiezen.

Tags: Selsiuz, Voordelen, Algemeen

Selsiuz blog

Op de inspiratieblog van Selsiuz vind je alles over het gemak, de techniek en trends van deze gebruiksvriendelijke 3-in-1 kokendwaterkraan. Ontdek welke Selsiuz bij jou en je keuken past!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

Meeste recente blogs